Trip Roemenie september 2017

Trip Roemenie september 2017.

Op 9 september 2017 ben ik met Peter Verhoeven vertrokken naar de Shelter van Asociatia Anima Pro Terra in Dej. We zijn opgestegen met een vlucht van Wizzair in Eindhoven en geland twee en een half uur later in Cluj-Napoca. Lala heeft ons begroet aan de aankomst en ons vervoerd naar Dej, een zestig kilometer verder.

   

 

 

 

 

We zijn dan aangekomen aan ons hotel en hebben toen onze eerste avondmaal genoten met Lala en Getta. Later zijn we naar onze kamer gegaan om onze koffer uit te pakken en te gaan slapen.

De volgende morgen hebben we ontbeten en zijn we naar de Shelter gewandeld, daar aangekomen werden we al snel verwelkomd door de honden. Het is een blij weerzien en we hebben koffiegedronken met het plaatselijke personeel in de Shelter.

Het dak van het huisje waar de kruiwagens en ander materiaal staat is tijdens een storm zwaar beschadigd en moest hersteld worden. Wij zijn met Vasi naar de store gegaan om het nodige materiaal aan te kopen om de werken te kunnen starten.

     

 

 

 

 

Op het moment dat het dak werd hersteld was de temperatuur 32 graden. Het vorige dak dat beschadigd was is eraf gehaald en we hebben ineens alles vernieuwd en bitumen golfplaten gebruikt. Ik heb van de boom al het gevaar af gehaald zodat de honden veilig zitten en er met de volgende storm niet kan gebeuren.

 

 

 

 

 

De donaties die we bijhadden in onze koffers zijn een super cadeau voor de honden daar.

 

 

 

 

 

Woensdag avond zijn we met Team Asociatia Anima Pro Terra gaan eten, en hebben fijn bijgebabbeld.

 

 

 

 

 

Donderdag in de voormiddag zijn we nog naar Getta gegaan en hebben de donaties in gelden overhandigd, 100,00€ van Nicolle Mulier, 25,00€ van Peter De Roeck, 13 Lei van de baas van het hotel en 300,00€ van Mattie’s Dream. Met deze donaties kunnen ze kip aankopen voor de soep aan te maken voor de honden en Medicatie en dergelijke.

Het verlaten van mijn vrienden in Dej geeft mij altijd een triestig gevoel, omdat deze mensen een gouden hart hebben en dankbaar zijn voor wat Matties Dream allemaal voor hun en de honden doen, al zovele jarenlang. Afscheid vind ik zoo definitief en daarom zeg ik altijd tot weerziens iedereen van de Shelter en we zien mekaar weldra terug in Dej.