Reisverslag Trip Roemenië september 2018

Reisverslag Trip Roemenië september 2018

 

Dag 1.

Aangekomen in Cluj-Napoca met anderhalf uur vertraging. Getta en Emmanuela stonden aan de aankomst ons op te wachten.

Aangekomen aan ons pension na 22:00h kregen wij te horen dat de keuken gesloten was. Gelukkig had Getta nog een doos in haar auto staan met donuts, dit werd dan ons avondeten. Daarna gaan slapen om de volgende dag fris en monter aan de werken te beginnen.

Dag 2:

In de shelter hebben we de stenen gelegd voor de nieuwe hokken, zodat er een pad ontstaat. De stenen zijn in cement gelegd en daarna opgevoegd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 3:

Peter heeft het pad verder afgewerkt en ik ben begonnen om de vloer te schilderen met een verf zodat het hok met water kan proper gemaakt worden zonder de betonnen vloer te beschadigen. In de namiddag ben ik begonnen met de voorbereidingen van de poort van Patricks Place. Putten uitgegraven, metalen buizen geslepen als omkadering, groene bescherming aangebracht tegen roest dat nu moet drogen. Morgen wordt de deur ineen gelast en wordt de oude houten poort afgebroken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 4: Peter heeft de dakpanelen op de drie hokken vastgemaakt en ik heb in Patricks Place de nieuwe omheining gezet en het stenen pad beginnen leggen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 5:

Peter heeft de deur van Patricks Place ineen gelast. Ik heb verder het stenen pad gelegd en de omheining in beton gezet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 6:

Patricks Place is afgewerkt met de laatste stenen te leggen en de deur is geplaatst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 7:

Peter heeft een nieuw kader voor het poortje ineen gelast, waar Nalba verblijft, omdat het oude poortje, dat in hout was, helemaal is versleten. De openingen aan de zijkanten van de drie hokken zijn afgesloten, met omheining die in beton is gezet, zodat er geen honden tussen de buitendraad en de muren kunnen komen. Daarna hebben we de buitenomheining verwijderd, om de muren te kunnen bezetten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 8:

Ik ben begonnen met de zijkanten te bezetten van de drie hokken. Peter heeft de poort verder afgewerkt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 9:

Ik ben begonnen om de muren aan de achterkant van de drie hokken te bezetten. Peter heeft de vloer in het midden en rechter hok geschilderd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 10:

Ik heb de achterkant verder bezet. Peter heeft in de drie hokken een metalen buis gelast aan de onderkant, ter versteviging van het voorpaneel. Ook heeft Peter verder scharnieren gelast op deuren waarvan deze waren beschadigd. Bij Diesel hebben we een slaaphok geplaatst in de kennel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 11.

Peter heeft de buitenomheining teruggeplaatst en gelast. Ik heb de finischer op de linkerzijmuur gezet en heb de vloer van het eerste hok overschilderd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 12:

De laatste vier hokken in het oude stuk van de shelter dienen nog van betonnen muren te worden voorzien, het is intensief zwaar werk omdat we het beton met een kruiwagen moeten vervoeren en daarna het beton met een schub, schep per schep, in de omkasting moeten scheppen tot deze volledig is gevuld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 13:

Deze dag is de laatste zware werkdag die we moeten ondergaan. De afstanden met de kruiwagens die we daarbij afleggen doen er geen goed aan, maar als de laatste kruiwagens dienen geledigd te worden, dan krijgen we eer van onze harde inspanning. Het waren intensief en fysiek zware dagen. Maar we kunnen met opgeheven hoofd terug naar huis keren, wetende dat de honden en de mensen van de shelter nauw in ons hart liggen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 14:

We hebben in de blauwe container, waar het materiaal ligt, alles op orde gelegd. Daarna hebben we onze klop gekregen door alle inspanningen die we hebben geleverd. De intense momenten die we deze dagen hebben beleefd, de aandacht die we ontvingen en gaven aan de honden, het weerzien van de mensen daar, de dankbaarheid die we mochten ontvangen van iedereen, zowel hier als in België, dat is een ongelooflijk gevoel, dat niet te beschrijven is. Het aanvoelen dat dit de laatste momenten zijn dat we in de shelter aanwezig zijn geeft een triestig gevoel. Maar wetende dat de honden en de mensen het zo appreciëren, hetgeen wij hier doen, geeft ons de boost om ons te blijven inzetten voor hun. Ik wil dan ook de donateurs bedanken om Mattie’s Dream te steunen zodat deze werken konden uitgevoerd worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This entry was posted in Blog.